FSBS utbildningsdagar Visby 18-20 september 2019

 

Anmäl dig HÄR
Villkor för anmälan och anmälda deltagare hittar du i anmälningslänken.

Inbjudan & program FSBS 2019 Visby

Planskiss konferensanläggning Wisby Strand

 

Stadsvandringar Visby – du väljer EN att gå på i anmälan

1. Staden bakom muren
Visby är en fantastisk stad med sina medeltida hus, kyrkoruiner och ringmurstorn. Men tänk om man kunde få komma in bakom de låsta dörrarna och se dessa byggnader inifrån. Nu finns den möjligheten! Gotlands museum har nycklarna till världsarvsstaden Visby. På stadsvandringen ”Staden bakom muren” visar vi några av Visbys mest spännande historiska byggnader och ruiner. Här får du möjlighet att följa med våra kunniga guider in i spännande världar där tiden har stannat.

2. Strandgatan, 1000 år av Visbys historia
Strandgatan i Visby bär på en tusenårig historia. Följ med oss på en vandring bakåt i tiden. Möt vikingar och medeltida handelsfamiljer. Följ med in i de gamla sjömanskvarteren bland sjömän och prostituerade.

3. Ryska kyrkan i Visby
Under en restaurang vid Stora Torget ruvar marken på hemligheter…Nere i källaren finns resterna av en rysk medeltida kyrka och kyrkogård. Museets guider tar dig med på en resa ner under den moderna staden.

4. Lummelundagrottorna
De första besökarna som tog sig in i Lummelundagrottans inre delar var tre äventyrslystna pojkar från Visbytrakten. Året var 1948 och de var de första som fick uppleva de stora grottsalarna med sina spegelsjöar, märkliga fossil och alla vackra droppstensformationer. Det blev en stor nyhet och många ville besöka grottan. 1959 anordnades den första guidningen av grottan och ända sedan dess har över 4 miljoner personer besök och fascinerats av Lummelundagrottans märkliga värld. obs! max 100 deltagare.

5. Äventyr i Visby (HC-anpassad)
Ibland gränder och dimhöljda ruiner hägrar de hemliga mötesplatserna. Där utspelas också ett spännande äventyr. Arrangemanget ger möjlighet till såväl äventyr som spel och dobbel. Under arrangemanget tävlar ni lagvis med att lösa gåtor och uppgifter som kräver att ni tar er till olika platser. Mellan passen på stan samlas ni i Visbys ruiner där ni under ledning av medeltidsklädda aktivitetsledare får tävla mot de övriga lagen. Aktiviteterna är ett annorlunda och spännande sätt att upptäcka det medeltida Visby och tävla på medeltida villkor.

6. Gotlands Museum (HC-anpassad)
Ta en tur inne på Gotlands museum. Här finns många sevärdheter inom konst, kulturhistoria och arkeologi.
Fornsalen är hemvist för världens största vikingaskatt.